Centre de Documentació

Collection of G. K. Chesterton (Minerva Edition, 1926)

El Centre de Documentació G. K. Chesterton compila els catàlegs dels dos Fons documentals, que inclouen tant l’obra de G. K, Chesterton com l’obra escrita per altres sobre l’escriptor. El catàleg es construeix a través d’una base de dades amb els camps específics per catalogar totes les tipologies documentals.

El Centre de Documentació és l’àrea responsable de la cerca i catalogació de la documentació vinculada a  l’escriptor anglès, ubicada a arxius, biblioteques i centres de documentació d’arreu del món. Per a l’organització de les dades que compila disposa d’una bases de dades com a eina per a gestionar eficaçment la informació i dissenyar i implementar el sistema de serveis a l’usuari.

El Centre de Documentació gestiona documents a través de tres fons documentals: 01.Fons CEDGKC, que cataloga la documentació produïda i rebuda pel Centre; 02. Fons Josep Carbonell, fruit de la cerca i catalogació dels documents en còpia digital i d’obres i bibliografia originals de Chesterton; 03. Fons Sílvia Coll-Vinent, que recull la documentació i els recursos informatius derivats de la seva recerca acadèmica. El CEDGKC treballa des de dues bases de dades relacionades, la pròpia del Centre i la de la Biblioteca.