Centre d’Estudis i Documentació G. K. Chesterton

El Centre d’Estudis i Documentació G. K. Chesterton es defineix com una plataforma activa, oberta i participativa destinada a investigadors, estudiosos i interessats en la persona, la vida i l’obra de Gilbert Keith Chesterton, amb l’objectiu de fer conèixer i divulgar l’obra i el pensament de l’escriptor britànic, així com els seus vincles amb la cultura catalana.

El projecte es basa en tres idees claus

L’ideari de Chesterton en l’Europa contemporània creiem que el seu pensament i la seva obra, des de la cultura demòcrata cristiana, ha de contribuir a la debat i a la consolidació de la Unió Europea.

La vinculació de Chesterton amb Catalunya; és a dir, les seves dues estades els anys 1926 i 1935; la recepció dels escriptors anglesos en la Catalunya d’entreguerres -la Dra. Coll-Vinent és especialista d’aquest període-; les influències; la repercussió i el seu llegat al nostre país.

La voluntat de continuïtat amb el grup d’escriptors catalans catòlics que el van conèixer i tractar durant els anys 1920-30, Pau Romeva, Josep Maria Junoy, Josep Maria Capdevila i Marià Manent, entre d’altres; impulsaren el diari El Matí, van traduir obres de Chesterton al català com Allò que no està bé, Herètics, L’home perdurable i crearen l’associació Amics de Chesterton.